pagina nostalgie Verhoeven Rene
Koninklijke vereniging 5Linie Regiment vzw
Druk F11 voor gehele scherm !

Uw persoonlijke herinneringen 1953

René Verhoeven

Dienstplichtige Lichting 1953

 

Na twee maanden opleiding in Turnhout werd ik naar Soest gestuurd om in het 5de Linie Bataljon mijn opleiding verder te zetten. Het 5 Linie stond gekend als het sportbataljon. Voor mij als sportman (voetballer te Anderlecht) zeker een meevaller. Hierdoor kreeg ik als Anderlechtenaar dan ook snel de bijnaam van “de ket”. Paul Janssens, sportofficier, nam mij al snel onder zijn vleugels samen met eerste sergeant majoor Paul Devrieze.
Nadat een maand verdere opleiding werd ik als MG schutter aangeduid. Onze dagelijks programma bestond uit de gewone taken, wapens hanteren, kilometers lopen, hindernisbaan, tactische oefeningen, maar vooral veel sport, met o.a. trainen voor cross Piron en voetbalcompetitie.
Als je op zondag geen dienst had konden we als jonge mannen genieten in de mooie stad Soest. Als soldaat betekende dit regelmatig een goede pint bier drinken in de verschillende afspanningen van dit stadje. Ikzelf bekijk deze legerdienst – toen 18 maanden - als een goede voorbereiding voor mijn verdere leven, met de goede en minder goede dagen inbegrepen.
Met nog hoop om een aantal van mijn oude kameraden terug te kunnen zien of te ontmoeten, stuur ik jullie allen deze bijdrage aan de website van het 5 Linie. Wie mij zou herinneren van zijn legerdienst in 1953 mag mij contacteren op het telefoonnummer 02 - 3770369 en e-mailadres: verhoeven.dewulf@skynet.be

Top