PAGINA nostalgie Willaert Bernard
Koninklijke vereniging 5Linie Regiment vzw
Druk F11 voor gehele scherm !

Uw persoonlijke herinneringen 1984

Bernard WILLAERT

 

Dienstplichtige 1984

 

Opgeroepen voor mijn militaire dienstplicht in 1984, met in januari 1984 de basisopleiding in de kazerne van Luchtbal in Antwerpen. Van februari 1984 werd de opleiding verdergezet in het 5 Linie in Soest. Ik behoorde tot de 3de Cie, het 2 Peloton met als luitenant Verschueren als Pl Comd en sergeant Janssens als onderrichter. De Compagniecommandant was kapitein Ponjaert.
Onze compagnie werd in hoog tempo opgeleid om in april deel te nemen aan de Wisselbeker Stormfuselier ( WISTOFUS) die werd betwist in Vogelsang. Ik was Falo-schutter in mijn sectie. Na deze wedstrijd werd ik aangeduid als "vaste dienst" in de bar Beroeps vrijwilligers. Mijn legerdienst was één van de beste jaren van mijn leven. Het geheel van orde en tucht, het groepsgevoel en de voortdurende motivatie maakte van mijn legerdienst een hele speciale ervaring die me altijd bijgebleven is als een vervolmaking van karaktervorming en volwassenheid.
"Girls just wanna have fun" van Cyndi Lauper, was een grote hit dat jaar. Ik ben al geruime tijd lid van de Koninklijke Vereniging 5 Linie maar omdat ik nog altijd voltijds in het beroepsleven sta is er niet altijd de mogelijkheid om verlof te nemen om deel te nemen aan de meeste activiteiten.
Graag zou ik in contact komen met mannen die samen met mij hun legerdienst hebben gedaan in de 3de Cie van 1984. U kunt me bereiken via dit e-mailadres: willaert.bernard@telenet.be

Top